dad-909510__340.jpg

Kurs för föräldrar med barn med typ 1-diabetes


Känner du dig ensam som förälder med barn med diabetes? Möter du okunskap från andra? Skulle du vilja ha tillgång till tips och redskap via en grupp med andra föräldrar till barn med diabetes?

På kursen för oss föräldrar till barn med diabetes delar vi våra tankar med andra, hittar stöd och en känsla av sammanhang. Det har visat sig kunna göra en stor skillnad.    


Tidigare deltagares erfarenheter är:

- ”En jättebra kurs där jag fått dela tankar och känslor med andra. Det har varit jätteskönt att förstå att jag inte är ensam och har fått många bra verktyg och praktiska tips”.  

-”Perfekt för dig som känner dig bortprioriterad av alla informationsmöten/läkarbesök fokus behöver landa på föräldrarna ibland också, inte bara sjukdomen”.

-”Att det är så skönt att prata med andra som har samma problematik, samma rädslor, farhågor och glädjeämnen.”

-” Tveka inte en sekund att anmäla dig till kursen Föräldrar med barn med diabetes. Den förståelse, bekräftelse och känsla av gemenskap jag tar med mig efter bara 6 träffar är obeskrivligt värdefull! Jag är en tryggare diabetesförälder med verktyg som stärker mig i den dagliga fighten mot sjukdomen! Dessutom har jag fått nya fantastiska vänner!”

Kursledaren har egen erfarenhet som mamma till en son med diabetes sedan tio år. Och har även lång och gedigen erfarenhet av att möta både individer, familjer och grupper för terapeutiska samtal. 

Omdömen om kursledaren: 

Snittbetyg från senaste kursen 5,0 (skala 1-5) 

- ”Kursledaren har varit fantastisk! Perfekt balans mellan att vara ledare och samtidigt deltagare! Tydlig och strukturerad! Fick mig att känna mig trygg i kontexten från första stund. Hade inte kunnat önska mig en bättre eller mer kompetent kursledare!”


Kursen föräldrar med barn med diabetes är den första kursen till just oss i sitt slag, och har snabbt blivit en succé. 

Som medlem i SSDF går du hela kursen sex gånger, 2 timmar kvällstid under hösten för bara 300 kronor.  

Anmäl dig NU! Platsantalet är begränsat, max 10 deltagare. 

Praktiska fakta

När: 6 tillfällen; 10, 17, 24 oktober, 7, 14, 21 november (torsdagar) Uppehåll för höstlov v 44

Klockan 17.30–19.30

Var: SSDF’s lokaler på Upplandsgatan 3, centralt i Stockholm.  

Pris:  300 kr/deltagare som medlem i SSDF

Boka din plats på kursen:
Direkt på SSDFs webbsida
Mail: anmalan@ssdf.nu
Telefon: 08-654 59 47