pexels-photo-1257099.jpeg

Kurs för föräldrar med barn med typ 1-diabetes

Nu finns en kurs som sätter den anhöriga till barn och tonåring med diabetes i fokus. Det är den första i sitt slag och har snabbt blivit en succé. I kursen delar deltagarna tankar och känslor med andra som befinner sig i en liknande situation. Genom professionell vägledning får de konkreta tips och hittar stöd hos varandra. Det har visat sig göra stor skillnad!

Syfte & Mål
Kursens syfte är att skapa utrymme för föräldrar att prata med andra som har en liknande situation, att inge hopp och ge en känsla av sammanhang. Att uppleva igenkänning i varandras rädslor, farhågor och glädjeämnen. Att bli förstådd utan att behöva förklara sig. Målet är en tryggare diabetesförälder med fler verktyg att hantera vardagen.

Kursinnehåll
Utifrån sex övergripande teman delar deltagarna upp­levelser med varandra. Teori varvas med praktiska övningar på plats och enstaka hemuppgifter. Nya insikter växer fram, konkreta verktyg erhålls och testas. Kursen baseras på vedertagna terapiformer.

Kursupplägg
Omfattningen på kursen är 12 timmar som kan för­delas ­enligt överenskommelse. Kurserna som arrangeras i ­Stockholm med omnejd erbjuds som kvällskurs vid sex till­fällen. De kan också arrangeras under en eller två helger. Andra skräddarsydda alternativ erbjuds också.

Bakgrund
Kursledaren är själv förälder till en son med typ 1-diabetes. Hon har lång erfarenhet av att möta grupper, familjer och individer för terapeutiska samtal. Kursen är skapad utifrån en kombination av hennes professionella och personlig erfarenheter.

Sagt om kursledaren
”Kursledaren har varit fantastisk! Perfekt balans mellan att vara ledare och samtidigt deltagare! Tydlig och strukturerad! Fick mig att känna mig trygg i kontexten från första stund. Hade inte kunnat önska mig en bättre eller mer kompetent kursledare!”

Röster från deltagare
”Den förståelse, bekräftelse och känsla av gemen­skap jag tar med mig efter bara sex träffar är obeskrivligt värdefull! Jag är en tryggare ­diabetesförälder med verktyg som stärker mig i den dagliga fighten mot sjukdomen. Dess­utom har jag fått nya fantastiska vänner.”

”En jättebra kurs där jag fått dela tankar och känslor med andra. Det har varit jätteskönt att förstå att jag inte är ensam och har fått många bra verktyg och praktiska tips.

”Perfekt för dig som känner dig bortprioriterad av alla ­informationsmöten/läkarbesök. Fokus behöver landa på föräldrarna ibland också, inte bara sjukdomen”.

Utvärdering från senaste kursen: 5,0 av 5,0 möjliga!

Läs mer om kursledaren Liselott Adsjö

Ta kontakt med kursledaren för mer information här.